Appropå semla?
Är det bara jag som tar bort mandelmassan ur semlan? Är det bara jag som äter semlor? Vem kom på grejen med att lägga grädde på bröd? Det är ju äckligt. Alltså egentligen.
En semla, flera semlor?
Semla i bestämd form..? Semlan.. Semlorna..
Prinsesstårta är logiskt.. Kladdkaka också.. och negerbulle.. men semla? Var kommer det ifrån? Var det någon som tänkte typ: Bröd = gott, grädde = gott, mandelmassa = gott och bah ja men vi gör en gräddburgare?
En semla, flera semlor?
Semla i bestämd form..? Semlan.. Semlorna..
Prinsesstårta är logiskt.. Kladdkaka också.. och negerbulle.. men semla? Var kommer det ifrån? Var det någon som tänkte typ: Bröd = gott, grädde = gott, mandelmassa = gott och bah ja men vi gör en gräddburgare?
12 Comments:
Gräddburgare, lovely.
Äter dem inte alls ofta, knappt en om året, men när jag gör det tar jag bort mandelmassan. Now you know!
"är det bara jag som äter semlor" menar du "är det bara jag som inte äter semlor" eller äter du semlor fast du inte tycker om den?
jag funderade på samma sak för några dagar sen. men jag har börjat gilla semlor. ÅH SEMMELKRÅNGEL
Jepp, mandelmassan skall bort!
Men då blir det som du mycket riktigt påpekar bröd med grädde på. Och det är inte gott.
Mandelmassan behövs således för att balansera smaken. Om mandelmassan skall bort, och det har vi redan konstaterat att den ska, så är det därför lika bra att skippa hela semlan.
haha.
jag tycker alltid man får för mycket grädde.
fast jag har aldrig riktigt gillat efterrätt. mat är nog mer min grej.
mat, brudar, öl och tudor.
och säkert något mer
Semlor är fruktansvärt gott - vars ursprung ej ska underskattas. En sorts av semla fanns redan på romarnas storhetstid, men kom till sverige någon gång runt 1500-talet(gustav fucking vasa visade vägen).
Underskatta inte heller semlans otroliga krafter då en KUNG Adolf fredrik dog av en överdos. I hans "dödsrapport" stod det något i stil med att han åt för mkt "hetvägg"(så kallades sämla förut), hummer(eller iaf nått jävla sjöskit) och söp för mkt champagne.
....det måsteliksom vara varje sybarits dröm att dö som Kung adolf fredrik.
nicole! jag menade såhäraaa, att jag gillar semlor som fan, men fattar inte varför? bröd och grädde borde ju logiskt sett smaka röv :)
drittler: att du kan semlans historia.. jag vet inte om jag ska bli imponerad eller skiträdd.
Semlor är kanon.
Jag äter dem med mandelmassa. Och semmelbrödet skall vara degigt och kompakt - inte fluffy. Gillar inte grädde - bara på semlor.
Hetvägg heter det fortfarande. Det är när man käkar semlan i en tallrik med varm mjölk. Farsan gör det och det är grymt äckligt!
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
jag är precis som du som pillar bort mandelmassan från semlan.. Då jag inte heller är så förjust i grädde pillar jag även bort den.. Fast oftast lämnar jag yttepytte lite grädde kvar för att brödet inte ska bli tort.. Men herromdagen fick jag ett tips från en anna tjej som inte heller är så förtjust i semlor: att man ska lägga på en klick sylt på grädden och sen på med locket.. det ska tydligen bli jätte gott
Puss&Kram
Hamburgare, blir det köttsemla då?
Skicka en kommentar
<< Home